Vechea rețea de distribuție apă potabilă și canalizare din municipiul Brașov e pe cale să fie reabilitată și extinsă. Printr-un proiect pornit chiar în această vară, Compania Apa Brașov încearcă să le asigure brașovenilor accesul la apă curată, sănătoasă, pentru mulți ani de acum înainte. Țeava albastră, monostrat, din PE-100RC a fost selectată pentru a asigura succesul acestei inițiative.

Proiectul poartă numele de ”Reabilitarea și extinderea rețelelor de distribuție apă potabilă și canalizare în Brașov și Săcele”. Valoarea sa totală e de 569.700.901,43 lei. Șantierul a fost deschis în această vară, la data de 13 iulie. Antreprenorul general, AG Serv Construct, a început deja lucrările, iar data finală a lucrărilor a fost stabilită pentru 13 iulie 2020.

Pentru proiectul său, Compania Apa Brașov a dorit să folosească doar țevi de calitate, cu o durată mare de viață, care să înlocuiască vechile conducte, construite din materie primă provenită din deșeuri. Astfel, imediat după câștigarea licitației publice, antreprenorul general s-a orientat către un partener de încredere, TeraPlast.

AG Serv Construct a negociat direct cu TeraPlast achiziția a 14.956,2 ml de țeavă albastră, monostrat, din PE-100RC. A fost aleasă țeava monostrat din PE-100RC datorită rezistenței sporite a materialului, dar și pentru că acesta conține doar materie primă virgină, oferind astfel garanția calității superioare.

Țevile albastre, monostrat, din PE-100RC sunt produse doar din granule de culoare albastră, care le și oferă culoarea caracteristică. În acest caz, culoarea este un indicator al calității. O țeavă care are în totalitate culoarea albastră arată că în producția sa a fost folosit doar materialul PE-100RC, fără a putea fi vorba de vreun amestec accidental sau voit cu alte materiale, care ar putea diminua din caracteristicile superioare ale PE-100RC.

Prin această nouă și mult îmbunătățită rețea de distribuție apă potabilă și canalizare, municipiul Brașov le va putea asigura cetățenilor săi accesul la o sursă de apă curată și o viață mai sănătoasă.

Apa curată înseamnă viață!